Åbningstid | Produkterne | Materiale | Valg af størrelse | Placering | Vedligeholdelse  | Handelsbetingelser

Showroom og åbningstid

I kan, når det passer jer – dag, aften eller weekend, i ro og mag besøge Vindumovergaard. Her kan I se det store udvalg af produkter og evt tage jeres beslutning om køb til lige netop jeres unikke sted.

Har I brug for vejledning om størrelse, farve og valg, står vi naturligvis til rådighed med vores erfaring.

I den gamle længe fra 1648 med højt til loftet har vi vores store showroom, hvor langt de fleste af vores produkter bliver vist frem.
Vi har et stort lager af de mest solgte produkter, og ellers bestiller vi løbende hjem fra fabrikken i Holland.

Mail eller ring for at afgive bestilling eller for at aftale besøgstid, så er I sikre på, at vi er hjemme til at tage imod.

Produkterne

Vindumovergaard har et stort og bredt sortiment af klassiske lamper samt udendørs nostalgi.

Lamperne er kopier af originale nostalgiske klassiske lamper fra hele verden. De er smukt placeret på bindingsværkshuse, patriciervillaer, bondegårde, stalde, herregårde, slotte. Eller langs en allé, igennem en hovedgade, i en gårdhave, eller som romantisk belysning ved en butik eller restauration. På alle størrelser huse i klassisk stil.

Man kan frit vælge imellem de fleste vægbeslag og lampehoveder, hvilket giver flere sammensætningsmuligheder. Dermed får man muligheden for at få sin egen unikke belysning, som passer netop til ens ønsker og behov.

Postkasserne er med til at byde velkommen ved indkørslen eller ved døren og er dermed også med til at sætte sit præg på boligen.
Vi har masser af anden nostalgi i form af solure, fuglebade, vandfontæner, vandhaner, flagholdere, vildtkroge. Samt stander-ure, pullerter, bondehusvinduer mm til at skabe endnu mere stemning.

Derforuden er vi også leveringdygtige i porte, hegn og havelåger, samt vildtkroge og dyreskind alt sammen dansk.

Se produkterne her på hjemmesiden, der er både størrelser og priser ved hver enkelt produkt. Ring eller mail for mere information. Se produkterne her.

Materiale

De fleste af vores klassiske lamper er udført i hårdt støbealuminium. Derfor ruster de ikke, og alligevel fremstår de solide og robuste. De er pulverlakeret 2 gange og har forinden fået en speciel behandling; en slags affedtning og chromatering. Derved binder pulverlakeringen bedst muligt. Pga. materialet fremstår lamperne fine og med alle detaljer flot fremhævet.

Vi har også lamper i mindre serier udført i lettere støbealuminium, som dermed fremstår en smule lettere.

Vælg mellem 3 farver på alle aluminiums-produkterne. Klassisk mørkegrøn (flaskegrøn), som er meget almindelig i f.eks. Holland, Belgien og England, ser næsten sort ud på få meters afstand, den giver et harmonisk og blødt skær til alt det grønne i naturen. Den sorte farve kan virke skarp og hård op mod andre farver. Sort anbefales specielt til huse med sort sokkel og sortglaserede tegl. Derudover findes også farven antracit som er en mørk koksgrå farve Se farverne her.

De smukke messing-lamper skal ikke glemmes. De er vedligeholdelses-frie og forbliver på det nærmeste uændret. De kan evt kombineres med kobbertoppe, så spørg efter sammensætninger.

Kobbertop efter den fik syre. Irgrøn med det samme.

irgroen lampe

Lampestørrelse

Det er vigtigt at vælge en lampe i den rette størrelse og at placere den i en passende højde. Derved får man det flotteste udtryk, når den skal pynte og lyse op udendørs.
Nedenstående en guide til størrelse og placering:

Afstand fra jord til tagrendeLampestørrelse i totalhøjde
2 meterCa. 45-55 cm
2,5 meterCa.55-70 cm
3-3,5 meterCa. 85 cm
3,5-4 meterCa. 85-100 cm
4-5 meterCa. 100-115 cm
5 meter og deroverCa. 150 cm

Husk at døre og vinduers størrelser også skal tages med i overvejelserne. Hold lampen op på muren og lad en anden bedømme størrelsen af lampen på lang afstand. For hvert skridt man går tilbage synes lampen mindre og huset større. Ved en ende gavl og ved en frontspids skal der som oftest hænge en større lampe, men det er også et spørgsmål om vinduer og døres størrelse og placering i øvrigt. Et trappeparti tager lidt af højden på huset, hvis lampen skal hænge dér, men tjek altid, hvordan det ser ud, ved at gå på afstand af lampen.

Ved alléer, hvor der også står allé træer, er det vigtigt at tage træernes højde med i betragtning, når man vælger standerlampens størrelse. Desuden skal besluttes om det er træerne, der skal fremhæves? Er det belysningen, der skal fremhæves? Er det vejen, der skal belyses? Ved lange alléer er det bedre at vælge standerlamper, der er høje nok til at belyse vejen, end at placere dem for tæt.

Placering

Væglamper skal hænge på den øverste 2/3 af væggen, men vær opmærksom på, at lampen ikke hænger for højt.

Hængelamper er gode, hvis der er et udhæng, og måske tillige med ikke for meget mur. Så kan lampen placeres højere oppe og stadig hænge på væggens øverste 2/3. Hængelamper er også gode over en dør, hvis døren er minimum alm størrelse, således man ikke rammer ind i lampen.

Standerlamper skal generelt nå husets tagrende (ved etplanshus) og gerne lidt til for at virke, som en ‘rigtig’ standerlampe. En ”rigtig” standerlampe er mindst tre til fire meter høj, og den kigger man op på, ikke ind på, og slet ikke ned på. Vær opmærksom på at lyskilden sidder mellem 40 og 90 cm længere nede end den reelle størrelse på standerlampen. Nogle bliver overraskede over størrelsen på standerlampen, de har valgt, når de kommer hjem og ser den i deres egne omgivelser. Standerlamper eller bed-/havelamper på ca. 2,5 meter er bedst egnet til meget små huse, og til f.eks. sommerhuse. Eller som lamper der står i bede eller på forhøjninger og lyser ned på blomster og beplantning.

Bed/havelamper skal lyse ned på den blomst og den plante, som den står ved. Hvis bed-/havelampen skal lyse i fod-/knæhøjde på f.eks. stenplanter og lavt voksende beplantning, er det fint med en, som er under 100 cm, men skal den lyse på f.eks. roser og rhododendron skal lampen være mindst 150-180 cm høj.

Den bedste måde for os at vurdere og vejlede på, er ved at se billeder af stedet, samt få målene på væggen (fra jord til tagrende), vinduer, døre, totalhøjde, kviste, gavle, frontspidser.

Vedligeholdelse og holdbarhed

Ingen ting holder evigt heller ikke maling, derfor er det vigtigt løbende at holde også udendørs produkter pæne og rene, – det gælder også vores produkter. Produkter af malet aluminium kan med fordel vaskes med autoshampoo efter behov, derved renset og beskyttes overfladen på dem. Når der begynder at ske noget med malingen, skal stedet straks slibes ned, renses og males, så der igen lukkes af ind til aluminiummet.

Maling har kun en vis holdbarhed, og det er lige meget om det er på træ, aluminium eller på andre overflader. På et eller andet tidspunkt må malingen repareres eller males om. Er skaden blevet for stor/uoverskuelig, kan man vælge at få det sandslebet og derefter pulverlakeret igen. Derved vil de igen fremstå som nye.

Hvor tit man bør vaske produkterne afhænger af, hvor udsatte de er. Jo oftere jo bedre beskyttet. Ligger ejendommen nær saltvand, ved f.eks. Vesterhavet, hvor det er værst, eller kommer der lugt og dampe fra ammoniak fra f.eks svinefarme, så må man beregne ekstra slidtage allerede efter få år. (Salt i luften vil forøge hastigheden af oxideringsprocessen op mod 10 gange). Et eksempel fra Midtjylland, her varede det langt over 10 år, før der kom antydning af ir på kobberlamperne, men med ammoniak i luften indenfor rækkevidde skulle lamperne alligevel males på ny efter en årrække. Hos en kunde på et badehotel på Samsø, liggende umiddelbart ud til Kattegat,  varede det kun 2-3 måneder, før lamperne var irgrønne. Og på samme måde kan saltvand og ammoniak være en barsk cocktail for mange andre ting, også selv på den bedste pulverlakering.

Som service, følger der altid lidt maling med, så man kan male bolte og umbraco-skruer, og derved for det første forskønne lamperne, men for det andet også lukke for oxidering. Da bolte og umbracoskruer er af andet materiale/legering end støbealuminiums-lamperne (og disse materialer ikke arbejder godt sammen), kan man selv hjælpe med at stoppe oxideringen, ved at male både bolte, og i særdeleshed umbraco-skruerne.

Har du brug for hjælp?

Få personlig og professionel vejledning og svar på dine spørgsmål